3. september 2015

Sikkerhed

Hvordan håndterer I personfølsomme data i e-mails?

comendo_mailen er sikker

2017 har igen været et år præget af utallige cyberangreb og større fokus på IT-sikkerhed. Alt tyder på at tendensen kun fortsætter i 2018.

Vi har desværre set flere eksempler på, at der har været sendt CPR-numre i en ”almindelig” mail, uden at den har været krypteret. Det er i dag et lovkrav at personfølsomme data skal håndteres sikkert. Du må ikke sende disse som almindelig e-mail, og det er skolens ansvar, at de sendes krypteret og signeret.

Det er vores erfaring, at rigtig mange ser kryptering og signering som en besværlig og manuel proces, der kræver ændrede arbejdsgange samt stillingtagen hos den enkelte til, hvorvidt e-mailen skal krypteres/signeres eller ej.

Det er derfor vigtigere end nogensinde før at du tager stilling til, hvordan I kommunikerer på en både effektiv, brugervenlig og sikker måde. Men hvordan skelner du mellem udbyderne på markedet? Og hvordan vælger du den rigtige krypteringsløsning?


UTM med firewall
– Bliv sikret mod den stigende sikkerhedstrussel


Hvorfor skal jeg vælge UTM?

✓ FLEKSIBEL
UTM enheder er i stand til at tilpasse sig teknologien for at tilfredsstille de unikke og dynamiske behov, som moderne organisationer har i dag.

✓ FREMTIDSSIKRET
UTM enheder er designet til at kunne implementere nye teknologier langt ud i fremtiden uden at du skal foretage store opgraderinger i dit netværk.

✓ KRAFTFULD
UTM enheder skal følge med de stigende krav til netværkets performance, så de ikke bliver flaskehalse. Med en analyse af din trafik som, passivt og i realtid, får du et fremragende indblik i hvilke sikkerhedsrisici, der findes i dit netværk.

Brøderup Efterskole prioriterer IT-sikkerhed
Vi er en skole med stort fokus på BYOD og stiler derfor efter en høj sikkerhed på vores netværk, når vores elever kobler op med deres eget udstyr, om det er Mac, Windows eller Android.

iteo anbefalede os at investere i en Fortinet firewall med en UTM beskyttelsespakke på. Vi kunne hurtigt se store fordele i vores investering, da vi nu kan sikre elevernes eget udstyr mod virus, spam og hacking samt vores netværk mod ulovlig download og ulovlige sider – alt sammen uden at skulle installere noget på elevernes eget udstyr. Det hele styres nu centralt via vores firewall.

Det har betydet at vi sparer tid, understøtter BYOD og har høj sikkerhed

 – Jakob Nordmann Larsen, systemadministrator, Brøderup Efterskole

Vidste du?
Fortinet firewall er flere gange i træk, og senest i 2014, kåret som den ledende aktør indenfor ”Unified Threat Management”*. Derudover har det uafhængige NSS Labs netop udpeget Fortinet’s firewalls som ”Industry’s Best Value”.

 


90 % af datatab skyldes menneskelige fejl

IT-sikkerhed er meget mere end firewalls, antivirus, backup og krypterede emails. IT-chef på Øregård Gymnasium Lennert Pedersen er enig:

Vi har valgt at fokusere på digital dannelse og IT-sikkerhed i samarbejde med iteo, da vi mener, at det er vigtigt at udvikle nogle IT-kompetencer hos eleverne, som de ikke bare vil få brug for under deres uddannelse, men også videre ud på arbejdsmarkedet

IT-sikkerhed på skoler og gymnasier er i dag derfor også et spørgsmål om at skabe en mere pædagogisk tilgang.

Ved at lære eleverne, hvordan man anvender IT med omtanke har vi oplevet et løft i forhold til deres engagement og involvering i skolens IT-politik. De øgede krav til digitalisering i undervisningen betyder ikke kun at vi skal have fokus på firewalls og antivirus. Vi skal uddanne de unge i sikker og etisk brug af IT, så de er klar over at der kan være konsekvenser ved de handlinger, de foretager sig online

Med en digital dannelse i rygsækken, får elever og studerende en viden om, hvordan hackere arbejder. De får udvidet deres horisonter omkring arbejdsmetoder, hvordan de undgår at blive ofre, samtidig med at de kommer derfra med værdifulde redskaber og viden, som kan bruges senere i livet.

Din skoles IT-sikkerhed kan forbedres markant for få midler. Prisen varierer afhængig af, hvad du ønsker hjælp til, men kontakt os og vi finder ud af dit behov.

Digital dannelse